
- Întinerirea cu laser nu afectează vederea. Nu există riscul de deteriorare a corneei.
- Durata - 15-20 minute.
- Pielea din jurul ochilor devine fermă și elastică, se obține un efect de lifting.
- În cele mai multe cazuri, 1 procedură este suficientă.
Esența procedurii
Raza laser funcționează prin încălzire. Celulele țesutului conjunctiv sunt rănite, astfel încât fibrele de colagen sunt trase împreună în spirale strânse și umplu golurile, iar derma este regenerată. Este lansat mecanismul de formare a noului țesut conjunctiv. Din punct de vedere vizual, acest proces arată ca o strângere a pielii.
Efectul procedurii: pielea din jurul ochilor devine fermă și elastică, se obține un efect de lifting. De asemenea, fluxul venos se îmbunătățește, astfel încât culoarea se normalizează, vânătăile sub ochi dispar, iar vasele nu strălucesc prin epidermă. Umflarea sub ochi este eliminată prin îmbunătățirea circulației sângelui și a fluxului limfatic. Microcirculația fluidelor se normalizează, astfel încât umflarea sub ochi dispare.
Laserul îndepărtează și vânătăile de sub ochi, dacă cauza lor este pigmentarea. Distruge celulele care produc pigment, iar întunecarea dispare.
Rezultat obținut prin întinerirea cu laser
După tratarea pielii din jurul ochilor cu un fascicul laser, numărul și adâncimea ridurilor statice sunt reduse, iar ridurile dinamice sunt complet netezite. Microrelieful pleoapelor este îmbunătățit, conturul ochilor este subliniat.
Fața arată proaspătă și revigorată. Deoarece tonusul țesuturilor este restabilit, proeminența pleoapei superioare este eliminată, vizual aspectul devine mai ușor. „Pagele" de sub ochi sunt reduse, se creează efectul ochilor larg deschiși.
Petele de vârstă sunt luminoase prin îndepărtarea stratului keratinizat al epidermei și distrugerea pigmentului.
Numărul și frecvența procedurilor pentru a obține rezultatul
Cosmetologul determină individual numărul exact de ședințe după diagnosticarea stării zonei periorbitale. Deoarece pielea din jurul ochilor tinerilor este subțire și delicată, este suficient un singur tratament. Atunci când întineriți după 40 de ani, pot fi necesare mai multe ședințe pentru a reveni turgul anterior. În acest caz, rezultatul va fi mai stabil și de lungă durată.
Pentru cine este această procedură?
Tratamentul cu laser a pielii din jurul ochilor este efectuat pentru a elimina defectele cosmetice. După 25 de ani, pacienții corectează primele semne de fotoîmbătrânire și previn modificările legate de vârstă. La vârsta de 45-50 de ani, întinerirea cu laser încetinește îmbătrânirea pielii. Pacienții se înscriu la o ședință de combatere a ridurilor, a întunecării pielii, a pleoapelor căzute.
Avantaje și dezavantaje ale întineririi cu laser
Efectul de întinerire este vizibil nu numai pe pleoape, ci și pe întreaga treime superioară a feței. Întinerirea pielii din jurul ochilor îmbunătățește percepția generală a feței.
Un rezultat bun la un cost redus în comparație cu chirurgia plastică. Laserul coagulează vasele, astfel încât sângerarea este exclusă. Laserele moderne se disting prin setări ultra-precise. Acest lucru ajută medicul să regleze penetrarea fasciculului la o adâncime bine definită (nu există riscul de arsuri și cicatrici pe pielea subțire).
Pacienții nu trebuie să se teamă că zonele tratate ale pleoapelor vor fi vizibile pe fundalul întregii fețe. Întinerirea cu laser se caracterizează prin absența unei zone de demarcație, adică. se sterg limitele dintre zona tratata si cea netratata.
În ciuda numeroaselor beneficii, efectul procedurii este temporar. După 1, 5-2 ani, este necesară o a doua ședință. Laserul nu poate netezi complet ridurile statice, ci doar le împinge ușor.
Indicații pentru procedură
- riduri dinamice și statice, „picioare de corb" pe colțurile exterioare ale pleoapelor, riduri de-a lungul jgheabului lacrimal;
- „pungi" și umflarea pleoapei inferioare;
- căderea pleoapelor legată de vârstă;
- lipsa unei pleoape vizibile în mișcare din cauza pielii proeminente;
- calitate slabă a pielii - pierderea elasticității, flacidență, tonus și turgescență reduse;
- capilare dilatate din jurul ochilor;
- pliuri nazolacrimale pronunțate;
- defecte ale pielii ca urmare a deteriorării mecanice.
Pacienții tineri apelează la întinerirea cu laser pentru cearcănele și vânătăile sub ochi, pete de vârstă, uscăciune.
Contraindicatii
Procedura nu este întotdeauna sigură. Medicul va refuza să efectueze o ședință dacă:
- tulburări de coagulare a sângelui;
- conjunctivită cronică;
- patologii dermatologice - vitiligo, demodicoză, eczeme etc. ;
- tendinta la hiperpigmentare.
Limitări relative ale întineririi pielii cu laser din jurul ochilor:
- exacerbarea răcelii comune, infecții virale, dermatită atopică;
- sarcina și alăptarea;
- inflamație locală pe față, exacerbare a acneei și a ulcerelor;
- peeling chimic recent (acum mai puțin de două săptămâni);
- luând medicamente care cresc fotosensibilitatea pielii. Procedura este amânată cu 1, 5 ani;
- bronz proaspăt.
Cu o presiune intraoculară crescută și sindromul de ochi uscat din cauza funcției afectate a glandei lacrimale, medicul ia în considerare fiecare caz în mod individual.
Cum se desfășoară procedura
Medicul selectează setările laserului individual pentru fiecare, ținând cont de grosimea pielii și de problemele existente.
Întinerirea cu laser în jurul ochilor este efectuată în ambulatoriu. Pacientul are voie să meargă acasă imediat după ședință.
Instruire
La consultatie, cosmeticiana determina problemele si selecteaza metoda de expunere. Se recomandă evitarea soarelui cu o săptămână înainte de data stabilită, folosiți protecție solară.
Acasă, înainte de ședință, trebuie să îndepărtați lentilele de contact și să nu aplicați produse cosmetice decorative.
Etapele procedurii
- Medicul curăță și dezinfectează complet fața.
- Se aplică un gel anestezic pe piele.
- Zona de tratament este tratată cu un aparat care generează un fascicul laser.
- Se aplica o crema protectoare.
Reabilitare și recomandări pentru îngrijirea pielii după procedură
După ședință, pielea pleoapelor se strânge, umflarea crește, apare peeling și este posibilă o ușoară furnicătură. Arsurile și roșeața se extind la tâmple și pomeți. Aceasta este o reacție normală care dispare de la sine după 2-3 zile. Senzația de arsură dispare după câteva ore.
Instrucțiuni de îngrijire
Nu trebuie să vă spălați fața în ziua procedurii. De câteva ori pe zi, țesuturile trebuie tratate cu un antiseptic și trebuie aplicate produse cu grupa vitaminei B (un derivat al acidului pantotenic) pentru a accelera regenerarea și vindecarea rapidă a zonelor rănite. După tratament, senzația de etanșeitate dispare.
Înainte de a ieși afară, aplică protecție solară cu factor de protecție SPF 50 și protejează-ți ochii cu ochelari de soare.
În primele zile nu trebuie să folosiți lentile de contact. Acestea trebuie înlocuite cu ochelari.
Ce să nu faci după întinerirea cu laser a ochilor
Laserul crește sensibilitatea pielii, așa că se aplică următoarele restricții timp de o lună:
- orice efect termic este interzis - a fi la soare direct, a vizita o baie, o piscină;
- nu vă puteți freca și freca fața;
- merită să vă abțineți de la peeling;
- este interzisă atingerea pleoapelor cu mâinile;
- nu aplicați pe față produse care conțin alcool și acid, retinol;
- crustele decojite nu trebuie rupte pentru a evita infecția.
În timpul săptămânii, sportul activ este interzis, deoarece. îmbunătățește circulația sângelui.
Posibile complicații după procedură
Întinerirea cu laser a pielii din jurul ochilor este sigură și nu afectează vederea. Riscul de consecințe negative rămâne dacă regulile de reabilitare nu sunt respectate și contraindicațiile sunt ascunse de medic.
Complicații posibile:
- Arsuri. Se explică prin impactul asupra unei zone mai lung decât timpul alocat.
- Accesarea unei infecții. Apar din cauza atingerii crustelor cu mâinile murdare.
- Pigmentare. Apare atunci când ești la soare și neglijezi crema de protecție solară.
Cheia unei proceduri de succes este un medic calificat și echipament modern. În acest caz, riscul de complicații este aproape zero, iar efectele secundare sub formă de roșeață și umflare dispar rapid.
Combinație de întinerire a ochilor cu laser cu alte proceduri
Pentru un efect mai mare, după întinerirea pielii din jurul ochilor, puteți face un lifting al frunții și al sprâncenelor.
După câteva săptămâni, puteți face terapie cu botulină în frunte și între sprâncene.
Pentru a obține un lifting puternic anti-îmbătrânire, se recomandă o combinație de laser cu biorevitalizare. Acest lucru întărește cadrul pleoapelor, saturează celulele pielii cu acid hialuronic. Ca urmare, uscăciunea și picioarele de cioara dispar. La o vârstă fragedă, laserul este combinat cu mezoterapia. Complexele de vitamine și microelemente măresc tonusul și stimulează metabolismul celular.
Dacă trebuie să îmbunătățiți calitatea pielii din jurul ochilor, să strângeți derma și să restabiliți turgul, se recomandă o combinație de laser CO2 cu proceduri de injectare.
Dacă este necesară netezirea numai a ridurilor mimetice emergente și eliminarea hipertonicității mușchiului circular, terapia botulină se efectuează cu 2-3 săptămâni înainte de întinerirea cu laser.
Dacă este necesară corectarea ridurilor statice, îndepărtarea „pungilor" și reducerea severității jgheabului nazolacrimal, după întinerirea cu laser, se efectuează un curs de materiale plastice de contur cu umpluturi hialuronice.
Răspunsuri la întrebările frecvente despre întinerirea cu laser a pielii din jurul ochilor
La ce vârstă se poate face refacerea cu laser a pielii din jurul ochilor? Sesiunile sunt doar pentru adulți.
Care este durata reabilitării? Timpul total de recuperare este de o lună. De regulă, după 5-7 zile nu există urme ale tratamentului.
Cât durează rezultatul după întinerirea cu laser? Efectul durează cel puțin 8-10 luni la persoanele cu piele subțire și sensibilă. La majoritatea pacienților, fermitatea și elasticitatea pielii se mențin timp de 1, 5 ani.
Este procedura potrivită pentru bărbați? Da, da.
Care este diferența dintre peeling cu laser și resurfacing cu laser? Peelingul pătrunde în straturile profunde ale pielii, iar acțiunea sa nu este controlată la microni, ca și în cazul întineririi cu laser.
Resurfața ochilor cu laser este dureroasă? Procedura este ușor de tolerat datorită anesteziei locale.